Ruwvoer

Het assortiment ruwvoerproducten van Stouten Fourage is divers en van goede kwaliteit, perfect geschikt voor verschillende diersoorten. Of u nu biologisch hooi, graszaadhooi, voordroog, stro of luzerne nodig heeft, u vindt het allemaal bij ons. Onze ruwvoerproducten worden zorgvuldig verwerkt en zijn gesneden, ongesneden, gehakseld en gehamerd leverbaar om aan de specifieke behoeften van uw dieren te voldoen.

Filter:
Diersoort
Bewerking
Soorten
Categorie:
Dierensoort
Bewerking:
Bewerking
dijkhooi
Dijkhooi
Mengsel van grassoorten.
engels raaigras
Engels raaigras
Goede prik. Smakelijk om in voerrek te voeren. Lage voedingswaarde. Grove structuur. Groen. Friszoet.
erwtenstro
Erwtenstro
Smakelijk, structuurrijk, zorgt voor een goede opname. Verpakt in kleine balen van ongeveer 20 kg. Zeer geschikt als duivenvoer.
grijs logo stouten
Gehakseld graszaadhooi
Structuurbron. Goed te mengen in het rantsoen. Gehakseld met een hakselaar in of voor de pers, daardoor zeer kort.
gehakseld stro
Gehakseld Stro Ruwvoer
Geschikt voor alle vee soorten, korter gesneden en daardoor sneller te mengen in de mengvoerwagen.
grijs logo stouten
Gehamerd graszaadhooi
Structuurbron. Goed te mengen in het rantsoen. Kortst mogelijke product.
gehamerd stro
Gehamerd Stro Ruwvoer
Gehamerd stro van hoge kwaliteit. Zowel grote als kleine balen van 20 kilo. Droog geperst en voldoet aan de GMP + richtlijnen.
gerstestro
Gerstestro
Gerstestro is verkrijgbaar in diverse varianten, zoals gehamerd, ongesneden, gesneden en gehakseld. Het stro is zeer makkelijk te verwerken en absorbeert goed. Gerstestro is zachter dan tarwestro.
grijs logo stouten
Gesneden graszaadhooi
Structuurbron. Goed te mengen in het rantsoen. Gesneden met de pers. De hoeveelheid messen is bepalend voor de lengte. Hoe korter hoe meer prik.
gesneden stro
Gesneden Stro Ruwvoer
Gesneden stro is structuurrijk, mengt goed in de mengvoerwagen en heeft lagere kosten. Geschikt voor alle vee soorten.
grasmix hooi
Grasmix
Mix van verschillende grassoorten. Zachter dan Timothy. Hoger in suikergehalte. Droog. Fris. Groen. 87,2% droge stof. 6% ruw eiwit. 27,5% ruwe celstof. 11,8% suiker. 5,89% fructaan. 66-70% EWPA per kg droge stof.
grijs logo stouten
Haverstro
Het heeft een vettig waslaagje en is daardoor uitstekend geschikt voor paarden met luchtwegproblemen. Neemt wat minder vocht op dan andere strosoorten. Haverstro is harder en langer dan tarwe of gerstestro.
koolzaadstro
Koolzaadstro
Stro van koolzaad of raapzaad is harder dan tarwestro, grof, structuurrijk en heeft door de zachte binnenkant een hoog absorberend vermogen.
kropaar hooi
Kropaar
Lager fructaangehalte dan Engels raai. Lage voedingswaarde. Groen. Friszoet
grijs logo stouten
Kruidenhooi
Mengsel van grassoorten. Optimaliseert spijsvertering. Laag suikergehalte. Laag zetmeelgehalte. Vezelrijk. Smakelijk. Licht verteerbaar. Kruidig
luzerne hooi
Luzerne hooi
Luzerne hooi, ook wel 'het groene medicijn' genoemd. Beschikbaar in verschillende bewerkingen: ongesneden, gesneden, gehakseld, fabrieksgedroogd en zongedroogd.
luzerne rumiplus hooi
Luzerne Rumiplus
Hooi van kunstmatig gedroogde luzerne is een ruwvoersoort met hoge voedingswaarde door het blad wat mee geperst wordt. Het is smakelijk, eiwitrijk en bevat calcium. Daarom wordt deze luzerne ook wel ’het groene medicijn genoemd‘​.
Rietzwenk graszaadhooi
Rietzwenk
Harder dan Engels raai. Stofarm. Lage voedingswaarde. Fijne structuur. Droog. Groen. Friszoet.
roodzwenk hooi
Roodzwenk
Fijne en naalderige structuur. Neemt geen vocht op. Behoud van structuur en prik in mengvoerwagen. Lage voedingswaarde. Groen. Friszoet.
tarwestro
Tarwestro
Tarwestro is wellicht de bekendste en meest voorkomende strosoort. Tarwestro is in veel varianten verkrijgbaar en op veel manieren toepasbaar. Makkelijk te verwerken en goed absorberend.
timothy hooi
Timothy hooi
Kunstmatig gedroogd en daardoor schoner, veiliger en beter. Hoog in ruwe celstof. Niet te hoog in suikers. Goede structuur. Grover dan grasmix. 86,6% droge stof. 6,6% ruw eiwit. 29,7% ruwe celstof. 9,3% suiker. 1,9% fructaan. 57-65% EWPA per kg droge stof.
grijs logo stouten
Triticale
Triticale stro is een kruising van tarwe en rogge. Het is harder dan gerstestro en neemt minder vocht op. De soort is zeer ongevoelig voor droogte en heeft een hoger proteïnegehalte dan rogge en tarwe.
veldbeemdgras
Veldbeemdgras
Mooiste graszaadhooi. Zachte en fijne structuur. Smakelijk. Lage voedingswaarde. Groen. Friszoet.
voordroog hooi
Voordroog hooi / kuilgras voor paarden
Eén van onze specialiteiten is het leveren van gras – hooi in folie. Door onze leverancier speciaal geteeld voor sportpaarden. Dit hooi kan geleverd worden met een voedingswaarde-analyse en is daarom verzekerd van kwaliteit zodat u kunt sturen in uw rantsoen.
voordroog hooi
Voordroog hooi / kuilgras voor vee
Eén van onze specialiteiten is het leveren van gras – hooi in folie. Voordroog hooi / kuilgras met voldoende structuur, droge stof, structuurwaarde, voedingswaarde-analyse en gegarandeerde kwaliteit. Geleverd in grote foliebalen of kleine foliebalen van 25 kg.
weidehooi
Weidehooi
Mengsel van grassoorten. Bevat veel vitaminen en mineralen. Smakelijk. Leverbaar in veel soorten. Fris
grijs logo stouten
Westerwold
Vroege graszaadsoort. Zachte en fijne structuur. Smakelijk. Hoge voedingswaarde. Groen. Friszoet.

Stro

Ons stro is van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals tarwestro, gerstestro, koolzaadstro, gesneden stro voor kleinere dieren en gehamerd stro voor betere absorptie. Stro is niet alleen voedsel, maar ook bodembedekking voor uw dieren. Het biedt comfort en warmte in de stal en is geschikt voor allerlei dieren zoals paarden, koeien, geiten, varkens en meer.

Hooi

Hooi is een traditioneel ruwvoer voor dieren zoals paarden, koeien, kalveren, geiten en kleinvee. Ons hooi wordt zorgvuldig geselecteerd en gedroogd om de voedingswaarde te behouden. Het zit boordevol vezels en essentiële voedingsstoffen die de spijsvertering en het welzijn van uw dieren bevorderen. Bij Stouten Fourage vindt u verschillende soorten hooi, zoals weidehooi, dijkhooi en kruidenhooi.

Graszaadhooi / Gedorst hooi

Het graszaadhooi of gedorst hooi bij Stouten Fourage behoudt zijn groene kleur en hoge voedingswaarde. Ideaal voor grazende dieren zoals schapen en geiten, omdat het essentiële voedingsstoffen biedt voor een gezonde voeding. We kunnen het hooi op verschillende manieren verwerken, zoals snijden, hakselen of hameren, afhankelijk van uw behoeften.

Voordroog / Kuilgras

Voordroog, ook bekend als kuilgras, is een geconserveerde vorm van gras die lang houdbaar is. Het wordt op het juiste moment geoogst en onder gecontroleerde omstandigheden ingekuild, waardoor de voedingswaarde behouden blijft. Een handige keuze voor wie op zoek is naar lang houdbaar ruwvoer voor zijn dieren.

Luzerne

Luzerne is een zeer voedzaam en eiwitrijk ruwvoer dat uitstekend is voor actieve dieren of dieren die extra voedingsondersteuning nodig hebben. Onze luzerne wordt zorgvuldig verwerkt om alle voedingsstoffen te behouden. Het is een geweldige aanvulling op het rantsoen van paarden en koeien.

Biologisch hooi

Ons biologische hooi is een uitstekende keuze voor boeren die natuurlijke en duurzame producten waarderen. Het wordt geteeld zonder schadelijke chemicaliën en kunstmest, dus het is schoon en vol met belangrijke voedingsstoffen. Biologisch hooi zorgt voor een gezonde voeding voor uw dieren. Het hooi is ongesneden, gesneden, gehamerd en gehakseld leverbaar zodat het perfect is voor uw dieren.

Ruwvoer kopen bij Stouten

Bij Stouten Fourage staan kwaliteit en service centraal. Onze ruwvoer producten zijn met zorg geselecteerd en bewerkt om te voldoen aan de behoeften van uw dieren. Het bestellen van ruwvoer is eenvoudig via onze website. Advies nodig? Onze ervaren verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste productkeuze. Wij luisteren goed naar uw wensen om deze te kunnen vertalen naar de levering van het beste product dat op dat moment beschikbaar is.

Bezorging en levertijd

Na uw bestelling gaan wij aan de slag om uw bestelling op het gewenste tijdstip te bezorgen. Wij beschikken over een modern wagenpark en ervaren chauffeurs en zijn daardoor in staat om uw bestelling snel en vakkundig te leveren. Een aantal van onze auto’s zijn uitgerust met een minishovel zodat we bij u in de schuur of op de door u gewenste plaats de producten kunnen leveren. Wij vinden communicatie belangrijk, dus wij zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van de levertijd.

Over Stouten Fourage

Stouten Fourage is al jarenlang een vertrouwde naam in de agrarische sector en een bekende fourage bedrijf. Als familiebedrijf streven we naar kwaliteit, kennis van zaken en een persoonlijke benadering. Wij zijn een betrouwbare leverancier van ruwvoer en strooisel voor diverse diersoorten. Met onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering zorgen we ervoor dat u altijd de beste producten vindt die voldoen aan de specifieke behoeften van uw dier(en).

Contact

Wij staan klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste ruwvoer. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)111 – 481592 of mailen naar info@stouten-fourage.nl. Ons deskundige team helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw dieren.