Skip to content

Een mooi
verhaal

Over ons

Stouten Fourage is van oorsprong een echt familiebedrijf. Rond 1970 startte Jan Stouten het bedrijf als palingvisser. Eind jaren ’70 verhuisde de familie van het dorp naar de polder. Van daaruit werden de visserijactiviteiten voortgezet, en er werden stallen gebouwd voor kippen en mesthanen. De kippen en de mesthanen zijn tot 1990 een bron van inkomsten geweest. Rond 1985 zijn de oudste 2 zoons, Jacob en Johan, begonnen met Fourage werkzaamheden. De  buurman akkerbouwer had stro op het land liggen. Dit werd door de broers van het land geperst en opgeslagen in de schuur. De prijs van het stro werd het daaropvolgende jaar fors hoger. Dit was voor de familie de aanleiding om de strohandel vanaf dat moment serieuzer aan te gaan pakken. Het resultaat na jaren van hard werken en volledige inzet van de hele familie en medewerkers is anno nu een succesvol internationaal handels- en transportbedrijf.

Kwaliteit sinds 1983

Wie is wie?

Ruwvoer of strooisels. Hooi, Graszaadhooi, Kuilgras, Voerstro of Mais. Van alles is mogelijk bij ons en van hoge kwaliteit. Ook leveren wij diverse soorten strooisels voor al uw dieren. Leverbaar in grote en kleine balen of gebundeld, alle maten en soorten.

Stouten Fourage heeft een wagenpark dat gebruikt wordt voor nationaal en internationaal transport. Onze vrachtwagens zijn platte, open auto’s met een bakhoogte van 1 meter. Hiermee worden onze fourageproducten zoals stro, hooi en strooisels vervoerd.

Stouten Fourage levert jaar rond hooi en stro. Om de klant het hele jaar door te kunnen voorzien hebben wij een grote opslag. Deze opslag bestaat uit een aantal loodsen met in totaal ruim 10.000 ton opslagcapaciteit. Stouten Fourage heeft ook verhuur en opslagmogelijkheden voor derden.