Skip to content

Ruwvoer

Home > Ruwvoer

Weidehooi

Weidehooi is een mengsel van grassoorten, bevat veel vitaminen, mineralen en heeft een mooie groene kleur. Het ruikt heerlijk fris en is daardoor erg smakelijk ruwvoer. Weidehooi is er in veel soorten leverbaar. Fijn, grof, gesneden en ongesneden.

gehamerd stro

Gehamerd Stro

 

Engels Raaigras

- Lollium perenne -

Graszaadhooi van Engels raaigras geeft goede prik en is smakelijk om voor het voerrek te voeren. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een grove structuur. De kleur is groen en de geur fris zoet.

Rietzwenk gesneden 1532

Rietzwenk

- Festuca arundinacea -

Graszaadhooi van Rietzwenk gras is even grof als Engels raai gras, maar is harder. Het voordeel van Rietzwenk ten opzichte van Engels raai is dat het minder stof bevat. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur. De kleur is groen en de geur fris zoet.

Roodzwenk

- Festuca rubra -

Graszaadhooi van Roodzwenk gras is een veel gevraagd product omdat deze soort fijn en naalderig is. Het neemt geen vocht op zodat het in de mengvoerwagen zijn prik behoudt. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur.  De kleur is groen en de geur fris zoet.​

0Veldbeemt gesneden

Veldbeemdgras

- Poa pratensis -

Graszaadhooi van Veldbeemd gras is het mooiste graszaadhooi met een vrij zachte structuur. Daardoor het meest smakelijke hooi. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur.

Luzerne zongedroogd 2722

Luzernehooi

- Medicago sativa -

Hooi van zongedroogde luzerne is een ruwvoersoort met hoge voedingswaarde door het blad wat mee geperst wordt. Het is smakelijk, eiwitrijk en bevat calcium. Daarom wordt deze luzerne ook wel ’het groene medicijn genoemd‘​.

Luzerne rumiplus 2762

Luzerne Rumiplus

- Medicago sativa -

Hooi van kunstmatig gedroogde luzerne is een ruwvoersoort met hoge voedingswaarde door het blad wat mee geperst wordt. Het is smakelijk, eiwitrijk en bevat calcium. Daarom wordt deze luzerne ook wel ’het groene medicijn genoemd‘​. 

Spaans Tarwestro
Gehakseld

Tarwestro lang 1121

Tarwestro

- Triticum -

Tarwestro is wellicht de bekendste en meest voorkomende strosoort. Tarwestro is in veel varianten verkrijgbaar en op veel manieren toepasbaar. Makkelijk te verwerken en goed absorberend. 

Kuil voordroog NL

Voordroog gras

 
Koolzaadstro gehakseld 1-3 cm 1962

Koolzaadstro

- Brassica napus -