Skip to content

Ruwvoer

Home > Ruwvoer

Het assortiment ruwvoerproducten van Stouten Fourage is divers en van goede kwaliteit, perfect geschikt voor verschillende diersoorten. Of u nu biologisch hooi, graszaadhooi, voordroog, stro of luzerne nodig heeft, u vindt het allemaal bij ons. Onze ruwvoerproducten worden zorgvuldig verwerkt en is gesneden, ongesneden, gehakseld en gehamerd leverbaar om aan de specifieke behoeften van uw dieren te voldoen.

Weidehooi

Weidehooi is een mengsel van grassoorten, bevat veel vitaminen, mineralen en heeft een mooie groene kleur. Het ruikt heerlijk fris en is daardoor erg smakelijk ruwvoer. Weidehooi is er in veel soorten leverbaar. Fijn, grof, gesneden en ongesneden.

gehamerd stro

Gehamerd Stro

 

Engels Raaigras

- Lollium perenne -

Graszaadhooi van Engels raaigras geeft goede prik en is smakelijk om voor het voerrek te voeren. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een grove structuur. De kleur is groen en de geur fris zoet.

Rietzwenk gesneden 1532

Rietzwenk

- Festuca arundinacea -

Graszaadhooi van Rietzwenk gras is even grof als Engels raai gras, maar is harder. Het voordeel van Rietzwenk ten opzichte van Engels raai is dat het minder stof bevat. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur. De kleur is groen en de geur fris zoet.

Roodzwenk

- Festuca rubra -

Graszaadhooi van Roodzwenk gras is een veel gevraagd product omdat deze soort fijn en naalderig is. Het neemt geen vocht op zodat het in de mengvoerwagen zijn prik behoudt. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur.  De kleur is groen en de geur fris zoet.​

0Veldbeemt gesneden

Veldbeemdgras

- Poa pratensis -

Graszaadhooi van Veldbeemd gras is het mooiste graszaadhooi met een vrij zachte structuur. Daardoor het meest smakelijke hooi. Graszaadhooi is een één soortig gedorst hooi met een lage voedingswaarde en een fijne structuur.

Luzerne zongedroogd 2722

Luzernehooi

- Medicago sativa -

Hooi van zongedroogde luzerne is een ruwvoersoort met hoge voedingswaarde door het blad wat mee geperst wordt. Het is smakelijk, eiwitrijk en bevat calcium. Daarom wordt deze luzerne ook wel ’het groene medicijn genoemd‘​.

Luzerne rumiplus 2762

Luzerne Rumiplus

- Medicago sativa -

Hooi van kunstmatig gedroogde luzerne is een ruwvoersoort met hoge voedingswaarde door het blad wat mee geperst wordt. Het is smakelijk, eiwitrijk en bevat calcium. Daarom wordt deze luzerne ook wel ’het groene medicijn genoemd‘​. 

Spaans Tarwestro
Gehakseld

Tarwestro lang 1121

Tarwestro

- Triticum -

Tarwestro is wellicht de bekendste en meest voorkomende strosoort. Tarwestro is in veel varianten verkrijgbaar en op veel manieren toepasbaar. Makkelijk te verwerken en goed absorberend. 

Kuil voordroog NL

Voordroog gras

 
Koolzaadstro gehakseld 1-3 cm 1962

Koolzaadstro

- Brassica napus -

Biologisch hooi

Ons biologische hooi is een uitstekende keuze voor boeren die natuurlijke en duurzame producten waarderen. Het wordt geteeld zonder schadelijke chemicaliën en kunstmest, dus het is schoon en vol met belangrijke voedingsstoffen. Biologisch hooi zorgt voor een gezonde voeding voor uw dieren. Het hooi is ongesneden, gesneden, gehamerd en gehakseld leverbaar zodat het perfect is voor uw dieren.

 

Graszaadhooi / Gedorst Hooi

Het graszaadhooi of gedorst hooi bij Stouten Fourage behoudt zijn groene kleur en hoge voedingswaarde. Ideaal voor grazende dieren zoals schapen en geiten, omdat het essentiële voedingsstoffen biedt voor een gezonde voeding. We kunnen het hooi op verschillende manieren verwerken, zoals snijden, hakken of hameren, afhankelijk van uw behoeften.

 

Hooi

Hooi is een traditioneel ruwvoer voor dieren zoals paarden, koeien, kalveren, geiten en kleinvee. Ons hooi wordt zorgvuldig geselecteerd en gedroogd om de voedingswaarde te behouden. Het zit boordevol vezels en essentiële voedingsstoffen die de spijsvertering en het welzijn van uw dieren bevorderen. Bij Stouten Fourage vindt u verschillende soorten hooi, zoals weidehooi, dijkhooi en kruidenhooi.

 

Luzerne

Luzerne is een zeer voedzaam en eiwitrijk ruwvoer dat uitstekend is voor actieve dieren of dieren die extra voedingsondersteuning nodig hebben. Onze luzerne wordt zorgvuldig verwerkt om alle voedingsstoffen te behouden. Het is een geweldige aanvulling op het rantsoen van paarden en koeien.

 

Voordroog / Kuilgras

Voordroog, ook bekend als kuilgras, is een geconserveerde vorm van gras die lang houdbaar is. Het wordt op het juiste moment geoogst en onder gecontroleerde omstandigheden ingekuild, waardoor de voedingswaarde behouden blijft. Een handige keuze voor wie op zoek is naar lang houdbaar ruwvoer voor zijn dieren.

 

Stro

Stro is niet alleen voedsel, maar ook bodembedekking voor uw dieren. Het biedt comfort en warmte in de stal en is geschikt voor dieren zoals paarden, schapen en knaagdieren. Ons stro is van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals tarwestro, gerstestro, koolzaadstro, gesneden stro voor kleinere dieren en gehamerd stro voor betere absorptie.

 

Ruwvoer kopen bij Stouten Fourage

Bij Stouten Fourage staan kwaliteit en service centraal. Onze ruwvoer producten zijn met zorg geselecteerd en bewerkt om te voldoen aan de behoeften van uw dieren. Het bestellen van ruwvoer is eenvoudig via onze website. Advies nodig? Onze ervaren verkoopadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste productkeuze. Wij luisteren goed naar uw wensen om deze te kunnen vertalen naar de levering van het beste product dat op dat moment beschikbaar is. 

 

Bezorging en levertijd

Na uw bestelling gaan wij aan de slag om uw bestelling op het gewenste tijdstip te bezorgen.  Wij beschikken over een modern wagenpark en ervaren chauffeurs en zijn daardoor in staat om uw bestelling snel en vakkundig te leveren. Een aantal van onze auto’s zijn uitgerust met een minishovel zodat we bij u in de schuur of op de door u gewenste plaats de producten kunnen leveren. Wij vinden communicatie belangrijk, dus wij zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van de levertijd.

 

Over Stouten Fourage

Stouten Fourage is al jarenlang een vertrouwde naam in de agrarische sector. Als familiebedrijf streven we naar kwaliteit, kennis van zaken en een persoonlijke benadering. Wij zijn een betrouwbare leverancier van ruwvoer en strooisel voor diverse diersoorten. Met onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering zorgen we ervoor dat u altijd de beste producten vindt die voldoen aan de specifieke behoeften van uw dier(en).  

 

Contact

Wij staan klaar om u te helpen bij het kiezen van het juiste ruwvoer. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)111 – 481592 of mailen naar info@stouten-fourage.nl. Ons deskundige team helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw dieren.